13/09/2023

Volonteri diljem Hrvatske, ujedinimo se u ovu subotu – 16.9.2023. po 12. put!

Opatija, 12. rujna 2023.Zelena čistka zahuktava se za 12. izdanje po redu, a ova godišnja kampanja kulminirat će jednodnevnom akcijom čišćenja divljih odlagališta otpada s kojima će se uloviti u koštac građani volonteri diljem Lijepe naše. 

Dan akcije je subota, 16. rujna 2023., a od otpada će se čistiti šume, livade, javne zelene površine u gradu i na selu, rijeke, jezera, plaže i mora od Opatije do Dubrovnika, od Istre pa sve do Slavonije.

Udruga Žmergo iz Opatije, kao inicijator i koordinator cjelokupne kampanje te predstavnik Hrvatske u sklopu globalne akcije World Cleanup Day u društvu 180 zemalja svijeta, poziva sve volontere na uključivanje u obližnje akcije na sami dan čišćenja.

Pridružite se i vi najvećoj “zelenoj” obitelji s preko 400.000 članova u Hrvatskoj i milijunima sličnih u svijetu koje krasi volonterski zanos, ljubav i odgovornost prema čistom okolišu. 

Odazovite se pozivu lokalnih organizatora i pridružite se organiziranim akcijama ili još bolje, sami pronađite lokaciju na kojem se nalazi nepravilno odbačen otpad i okupite ekipu s kojom ćete ga očistiti i svima učiniti život ljepšim. 

Za sve zainteresirane za subotnje čišćenje savjetujemo da provjere koje se lokalne akcije provode u njihovoj blizini ili još bolje, sami se organiziraju ukoliko pronađu divlje odlagalište.  Podrška i sve informacije su dostupne na 051/271-459 i/ili 095/87-054-23 (Udruga Žmergo).

Bez volontera nema Zelene čistke, a zbog Zelene čistke u okolišu posljednjih 11 godina nema preko 40.000 tona otpada! Dođite u ovu subotu s nama stvarati zelene valove pozitivnih promjena za danas i sutra, za dobro svih nas.