22/03/2018

Udruga Žmergo i Osnovna škola Milan Brozović iz Kastva obilježili prvi dan proljeća akcijom čišćenja Kastavske šume i mapiranjem odlagališta otpada

Udruga Žmergo i Osnovna škola Milan Brozović iz Kastva obilježili prvi dan proljeća akcijom čišćenja Kastavske šume i mapiranjem odlagališta otpada

Na jučerašnji dan, prvi dan veselog proljeća, udružili smo snage s našim vrijednim osnovnoškolcima iz Osnovne škole Milan Brozović iz Kastva i zajedničkim naporima očistili Kastavsku šumu od  otpada i omogućili joj da ponovno zasjaji. Jučerašnja akcija bila je svojevrsna promocija ali ujedno i priprema za veliku akciju čišćenja koja se u sklopu globalnog pokreta “World Clean Up Day”  u Hrvatskoj održava 15.09.2018. godine, pod već prepoznatljivim sloganom “Zelena čistka”.

Zabava je počela već u ranojutarnjim satima, te smo nakon kratkog upoznavanja i nekoliko uvodnih riječi odmah prionuli  na posao. Bili smo ugodno iznenađeni entuzijazmom veselih osnovnoškolaca te stoga nije pretjerano reći kako je atmosfera je bila apsolutno fantastična. Jedina zapanjuća činjenica bila je količina otpada koji smo uspjeli skupiti. U samo dva sata prikupili 13 velikih vreća raznoraznog otpada. i ovaj put uvjerljivo prvo mjesto zauzela je naravno plastika. Apsolutna kraljica otpada.

Pomoću mobilne aplikacije World Clean Up mapirali smo veća odlagališta otpada i učitali ih na geografsku kartu kako bi imali jasnu evidenciju o količini otpada i bili potpuno spremni za 15.09.2018. I veliku akciju čišćenja Hrvatske. Navedena aplikacija najveći je prijatelj World Clean Up-a i Zelene čistke budući da se pomoću nje na geografsku mapu  mogu učitati sva ilegalna odlagališta otpada što nesumljivo uvelike doprinosi uspješnoj realizaciji akcije čišćenja.

Ljubitelji prirode i čistog okoliša i svi vi koji to želite postati, pridružite se Zelenoj čistki i napravite  već danas prvi korak za bolju i čišću budućnost i skinite mobilnu aplikaciju i krenite u akciju. World CleanUp mobilnu aplikaciju možete skinuti putem App Store ili Google Play.

Zapamtite datum Zelene čistke!

15.09.2018

Očistimo Hrvatsku, očistimo svijet!

Let’s do it!

IMG_7070