28/03/2018

Kartirajmo zajedno

Današnja tema rezervirana je za World Cleanup mobilnu aplikaciju, aplikaciju koja nam omogućuje mapiranje ilegalnih odlagališta otpada, odnosno njihovo označavanje na geografskom mapu Republike Hrvatske. Prošli tjedan, prvi dan proljeće 21.03.2018, obilježili smo akciju čišćenja Kastavske šume i mapiranje većih ilegalnih otpada s mobilnim aplikacijama World CleanUp. Zašto? Kako bi bili spremni za 15.09.2018 i veliku akciju čišćenja Hrvatske, budući da pomoću aplikacija dobivamo uvid u količine smeća koje namjeravamo očistiti. Moramo znati gdje se otpad nalazi kako bismo ga mogli očistiti.

Zato, započnimo s mapiranjem već danas. Iskoristimo predivne proljetne dane za šetnju i uživanje u prirodi, a pritom učinimo nešto pozitivno. Zamislite samo kako bi naš okoliš izgledao da svatko od nas za boravak u prirodi sakupi jednu vrećicu smeća. Zašto ja? Zašto ne? Zato, započnimo s mapiranjem ilegalnih odlagališta otpada, zbog sebe, zbog ljepše i zdravije naravi i zbog boljeg sutra. Budimo primjer! Preuzmite World CleanUp aplikaciju već danas putem Google Play ili AppStore i krenite u akciju. Učinite šetnju sa svojim kućnim ljubimcem super zabavnim provodom. Šećite, mapirajte, uživajte i dobro se provesti.

Kako točno mapirati otpad? Vrlo jednostavno.

Nakon dowloadinga otvorite aplikaciju, omogućite pristup GPS-u i kamere. Kliknite plavi gumb plus, izradite fotografiju smeće i dodajte informacije o tome koliko je opasno za okoliš ili za dobrovoljce koji će se očistiti. Također dodajte količinu otpada i tipa. Napokon kliknite na stvaranje smeće i vidjet ćete da se prikazuju na karti. Čestitamo što si upravo stvorili svoj prvi “smeće” i dali doprinos za čišći svijet.

Očistimo Hrvatsku, očistimo svijet!