12/04/2017

Predakcija Zelene čistke – Rijeka

U Rijeci, 09.04.2017. je održana preadkcija Zelene čistke – akcija čišćenja u Rijeci, predio Minakov put (ispod Vrata Jadrana) te bivšeg kamenoloma. Čišćenje šume, koja zadnjih 25 godina službi kao divlje odlagalište otpada organizirali smo zajedno sa Streličarskim klubom Ajkule i Planinarskim društvom Kamenjak iz Rijeke a pridružili su nam se i volonteri iz Španjolske i Francuske koji su u Udrugu Žmergo došli preko Europske volonterske službe. Uz fantastično vrijeme i još bolju atmosferu, prikupljena je velika količina otpada, među kojim automobilske gume, fotelje, madraci, stari namještaj i obuća a kraj akcije se proslavio zajedničkim druženjem, domaćim gulašom te gađanjem lukom i strijelom u sklopu proljetnih aktivnosti Streličarskog kluba Ajkule.

Eko-akcija organizirana u nedjelju predstavlja „zagrijavanje“ za najveću volontersku nacionalnu kampanju- Zelenu Čistku, koja će se održati u subotu 22. travnja 2017 kada će volonteri iz svih krajem Lijepe naše obilježiti Dan planete Zemlje čišćenjem okoliša u vlastitom kraju.

Galeriju fotografija s akcije čišćenja možete vidjeti na: FB Zelena čistka

min put min put2 min put3

 

Ukoliko se vaša JLS još nije prijavila može to učiniti: OVDJE

A za svih vas koje zanima gdje se čisti u vašem mjestu te tko je koordinator pogledajte na karti – zeleno označena su mjesta koja su se već prijavila: