Plava čistka

Plava čistka – Let’s do it Mediterranean je zajednička jednodnevna akcija čišćenja mora, podmorja i priobalja sredina duž naše predivne obale. Dio je regionalnog projekta Let’s do it Mediterranean, u kojem sudjeluju zemlje mediteranskog prstena sa zajedničkim cijljem čistog Mediterana.

Tri kontinenta – jedan zajednički cilj: čisti Mediteran.

Let’s do it Mediterranean je regionalna podakcija svjetskog pokreta Let’s do it! U Hrvatskoj se 2014.g. organizirala po prvi puta, a temeljena je na osnovama Zelene čistke, najveće volonterske nacionalne ekološke akcije. Sudjelovanje velikog broja volontera, zalog je za čisti okoliš, ali i poticaj za pokretanje novih akcija i projekata, kao što je i ova, Plava čistka. Po drugi put u 2015. g. Plava čistka je uključila preko 10 000 volontera iz 33 grada. U 2016. akcija je održana istog dana što Zelena čistka 2016.

Cilj je potaknuti svijest građana o potrebi zaštite okoliša i mora uz koje i od kojeg se živi. More i prirodne ljepote osnova su za održivi turizam Hrvatske, a izuzetno je važno da se o brizi za okoliš u tom aspektu pridaje dovoljno pažnje.

LDIM

Pozivi za sudjelovanje u Plavoj čistki stižu iz različitih mjesta!

Opatijski kukali, ronioci, europski volonteri, Katarina, Mauro i drugi pokazuju koliko im znači čisto more i zato kupaju se u još hladnom moru.